EdelstenenGids

 

 

 

Homepage | Edelstenen | Sterrenbeeld | Locatie | Chakra | Lichamelijk | Mentaal | Spiritueel

Helende werking van edelstenen

Hoe kan een steen nu helpen bij de genezing? Een vraag die vele sceptici stellen. Je zal er wel in moeten geloven, anders werkt het niet, voegen ze daaraan toe. En wat dan nog, als het werk dan werkt het. Toch is er een betere uitleg.

Het is ten eerste belangrijk iets te weten van het genezingsproces. Als we over het lichaam spreken, dan speken we over het gehele lichaam, dus het fysieke lichaam, maar ook het mentale, emotionele en zelfs spirituele lichaam. Ons lichaam bestaat uit energie en hoewel we allemaal eigen individuen zijn, de natuur heeft ons allemaal soort gelijk gebouwd.

De energie in ons lichaam dient in harmonie te zijn en als dat niet zo is, dan voelen we ons niet lekker. Dit kan verschillen van een kleine hoofdpijn tot zelfs ziekte. De natuur zal zich genezen waar ze kan en dat is altijd de beste manier.

Als de energie verstoort is, is het belangrijk om te zien wat je goed doet. Meditatie, muziek of misschien een goed gesprek. Alles om ons heen kan ons helpen te genezen, het is belangrijk om hier open voor te staan. Openstaan is de sleutel.

Edelstenen stralen een energie uit met een ongeëvenaarde consistentie. Ook planten hebben helende eigenschappen, maar anders dan met edelstenen is dit een bewegende energie. De energie van edelstenen blijft relatief gelijk waardoor het goed geschikt is om mee te werken op patronen in het lichaam te herstellen.

Elke steen heeft een iets andere energie, energie die overeen komt met energieën in ons systeem. Healing is vaak een kwestie van het herstellen van de energie in ons lichaam en door los te laten waar we aan vasthouden. Moeder natuurlijk voorziet ons in alles, we hoeven enkel te accepteren.